JUPON ERÄN AMPUMAURHEILUKESKUS

Jupon Erän ampumaurheilukeskus Pessalompolossa on metsästysampumaurheilun palvelukeidas keskellä Lappia.

 

Alueella on 10 nykyaikaista ampumarataa, joilla on Suomen Metsästäjäliiton myöntämät SM-kesäkisojen järjestelyoikeudet.

Keskus on ainoa mitat täyttävä kokonaisuus Lapissa.

Ampumaurheilukeskuksessa on 450 neliömetrin huoltokeskus, missä on asianmukaiset ruokailu- ja keittiötilat, sekä kokous- ja koulutustilat, wc, sekä toimisto henkilökunnalle.

 

PÄÄRAKENNUS

Päärakennus on koottu kahdesta eri Metsähallituksen kämpästä, jotka tuotiin elementteinä paikalleen vuonna 1977.

Päärakennuksessa on suuri ravintola, baari ja tanssilattia sekä paljon oleskelutiloja.

Päärakennus tarjoaa loistavat juhlatilat häille, syntymäpäiville, ym. juhlille. Tiloihin voidaan järjestää yli 200 pöytäpaikkaa ja keskukselta löytyvät kaikki tarvittavat käyttö- ja toimintatilat varusteineen. Jupon Erän keittiö valmistaa erinomaista, terveellistä, kotiruokaa eräkokkiensa johdolla. Parkkipaikka on noin 400 henkilöautolle sekä 50 matkailuvaunulle - tilauksesta myös sähköpaikkoja.

METSOMAJA

Majoitustilana Metsomaja on todellinen helmi. Se on rakennettu vuonna 2004.

Metsomajassa on ryhmämajoitustiloja 40 hengelle. Saunaosasto 10 hengelle aputiloineen sekä keittiötilat ja wc myös liikuntarajoitteiselle.

 

Metsomajan sisäänkäynnit on varustettu helposti asennettavilla pyörätuoliradoilla, eikä ovissa ole kynnyksiä.

 

Metsomaja kätkee sisälleen vanhan pitkäsenmaan metsäkämpän, joka on kalustettu vanhaan metsäkämppä-tyyliin, perinteet säilyttäen. 

 

Metsomaja on loistava leiritoiminnan ja virkistyksen lepopaikka, jossa jyhkeät hirsiseinät uhkuvat Jukolan poikien impivaaralaista tunnelmaa ja henkeä.

KOIRAVAARAN METSÄSTYSMAJA JA KAPPELI

Metsästysmaja on rakennettu vuonna 2001 Jupon Erän ja Villin Pohjolan yhteistyönä. Paikka on kaunis kangasmaasto, Koiravaaran itälaidalla. 

Metsästysmajasta rakennettiin niin kaunis, että siitä päätettiin tehdä eräkirkko.  Seuraavana vuonna 2002 siellä pidettiin ensimmäinen jumalanpalvelus  
elokuun 18. päivä. Paikka siunattiin Hietanokan kappeliksi ja nykyään se on suosittu paikka rauhallisuutensa vuoksi.

Kappelissa vihittiin ensimmäinen hääpari 13.08.2005. Seuraavana  päivänä järjestettiin varsinainen eräkirkko. Riisiryynit ja köynnös oven  päällä kaunistivat sisäänkäyntiä ja alttariksi verhoiltu takapenkki toi loistavaa tunnelmaa.

01.11.2015 Eräkirkossa vihittiin jo sen historian kolmas hääpari (kuva-albumi), kahden todistajan ja sulhasen lasten läsnäollessa.

​Kuva kappelista sisältä: Matti Björninen /Kuva-Väylä ​
Kuvat kappelin ulkoa (2kpl): Jaakko Harjuvaara


Kirkko on Kotakulhan metsästysalueen toimintakeskus. Siellä  hoidetaan jahtiin liittyvät toiminnat ja tapahtumat. Siellä on vieraillut  Villi Pohjolan jahtitapahtumissa arvovaltaisia vieraita ympäri maailmaa.


Jahtialue on Suomen turvallisin ja parhaiten rakennettu ja hoidettu kokonaisuus. Järjestelyt hoituvat kellon tarkkuudella.

Kirkko on tuonut  mukanaan  pehmeitä arvoja. Metsästys on tänä päivänä aivan muuta kuin tappamista. Se on rinnakkaiseloa luonnon ja ihmisen välillä, kestävän kehityksen pohjalta. Tärkeintä metsästyksessä ovat elämykset  ja kokemukset ja  luonnon  monimuotoisuuden ymmärtäminen. Kirkko keskeisessä osassa on hieno arvojen mittari.

 
SOITA MEILLE

+358 (0) 40 7267682

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA
YHTEYDENOTTOLOMAKE
VUODESTA 1967

Metsästysseura on perustettu kesällä 1967

TOIMINTAMME

Seuran tarkoitus on edistää kestävää ja luontoa kunnioittavaa 

ampumaurheilutoimintaa aktivoimalla lähialueen ihmisiä. Ampumatoiminnan lisäksi seura järjestää ohjausta, koulutuksia ja tapahtumia.

SIJAINTIMME

Kaaranneskoskentie 150, 95670 Pessalompolo

© 2018 by Mediatalo LaplandNews